Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady

Skladem
Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady
ISSN: 978-80-88270-09-6 autoři: Zdeňka Náglová rok vydání: 2019 formát: 238 × 170 mm počet stran: 383 vazba: brožovaná
Obj. číslo:NZM66
Dostupnost:méně jak 10ks
Cena v EUR:7,90 €
Vaše cena
200,- Kč  včetně DPH
181,82 Kč bez DPH
Hodnocení
Produkt byl ohodnocen: 0x | Průměr hodnocení: 0 Ukládám

Popis produktu

Publikace se zabývá problematikou potravinářského průmyslu. Cílem je vyhodnotit dopady investičních podpor plynoucích z Programu rozvoje venkova a Operačního programu Podnikání a inovace v letech 2007–2013 potravinářským podnikům. Dopady podpor lze na celooborové úrovni vyhodnotit jako značně diferencované a v řadě případů jako nedostačující. Autorka identifikuje problémové oblasti a formuluje doporučení směřující k lepšímu využití podpor pro zvýšení výkonnosti a konkurenceschopnosti potravinářského průmyslu. Hlavní přínos práce spočívá v kvantifikaci dopadů dotací v potravinářském průmyslu. Otázky dopadů investičních podpor v českém potravinářském průmyslu již hodnoceny byly, nicméně neuvažují oborové členění, které práce zahrnuje. Zároveň autorka identifikuje problematické oblasti, tzn. obory a právní formy žadatelů s nízkou investiční aktivitou a vysokou neúspěšností projektů. Tím výsledky mohou napomoci ke směřování podpor v rámci nového PRV 2014–2020 a OPPIK 2014–2020 a mohou sloužit zároveň jako východisko pro distribuci prostředků v novém programovacím období. Výsledky proto mohou být využity odbornými institucemi zabývajícími se touto problematikou, oborovými svazy či garanty, resp. poskytovateli podpor.

Komentáře

Vložení komentáře

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.

Recenze

Vložení recenze

Recenze mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.